Loggen, juni

17 juni

Några snidade stöd till ärtorna blev det inte. Däremot åtta halvrostiga metalldelar till trädgårdskompost som fästes upp med stödpinnar och buntband. Kan fungera fint framöver.

Det mesta i landet har tagit sig. Men en hel del frön och bönor gick åt i växthusets värme. Även köpt nya frön till purjolök. De ska stå svalt och inte ”koka” i ett växthus under plantstadiet. Nu står de i köksfönstret och kämpar. Sommarpurjo kommer upp, men vinterpurjo verkar vara döda. Inget liv alls där. Har slaktat en övermogen aubergin och tagit ur frön ur den. Kanske fungerar det att sätta redan? Jag provar. Inga stora förhoppningar dock.

Närmaste dagarna ska jag göra en täckodling på ogräsplatser i landet. Täcka med tidningar och jord. Och jag ska också gräva ner min andra bokashi-hink i jorden för förmultning. Den första kanske redan kan tas upp och blandas med maskkompost och läggas i landet?

I övrigt ser det fint ut i växthuset sedan jag fick upp hyllan Hyllis där. Ytterligare en hylla ska monteras ihop.

Tomater, paprika och lite chiliplantor. Gurka fästade med trådar till taket.

13 juni

Dagarna flyger iväg. Har några dagar hört en helt galen näktergal vid Osfällan. Dags att ta fram mikrofonen tror jag. Mycket fågelläten överhuvudtaget just nu.

En aning svalare nu senare dagarna. Idag stora åskmoln och muller långt borta. Men inget regn hos oss. Skulle behövas. Har kommit 3 + 2 mm regn på natten. Men det ger inget annat än lite omställning i luften. Mygginvasion. Desarmerat en huggorm igår. Fyllt de flesta odlingsbäddar. Barlottibönor och spritbönor Yin Yang petade jag ner idag i utrymmet i mitten på bilden. Ska snida några stöd och sätta dit.

De flesta odlingsbäddar är fyllda.

5 juni, fortfarande högsommarvärme utan regn

Jag, som har möjlighet att vattna landen med åvatten, har börjat vänja mig vid att det är högsommarvarmt. Öppnar och stänger dörren till växthuset efter vilken temperatur det är. Bär ut växterna om det ändå blir för varmt där inne. Allt har verkligen inte klarat sig i värmen. Särskilt inte i fröstadiet. För torrt har det nog inte varit, snarare för varmt.

Tomaterna ser fortfarande fina ut, och jag knipsar bort tjuvskott och sätter i vatten. Får på så sätt nya plantor. Man lär sig.

Vackra glas med tomatskott. Rotar sig fort i köksfönstret.

Länk till loggen i maj ->

Länk till loggen i april ->