Inlagd squash
Ref https://matochodla.blogspot.com/2010/07/inlagd-squash.html?m=1
”Nu har jag verkligen överflöd av squash och då passar det ju väldigt bra att göra den här goda inläggningen. Man kan äta dom redan efter ett dygn och dom passar perfekt till tex grillat kött.
Ingredienser:
4 st squash
2 små gula lökar
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
2-3 tsk senapsfrö (jag använde bruna)
5 msk grovt hackad persilja
Skär squashen i halvmånar. Skär löken i tunna skivor.
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i senapsfröna och dra kastrullen från värmen, låt svalna.
Varva squash med lök och persilja i en väl rengjord burk. Häll på lagen och låt stå i kylen över natten innan den används.
Den här satsen räckte till 2 st 1-liters glasburkar.”
Bostongurka
Kan göras på squash
https://www.hemtrevligt.se/icakuriren/recept/bostongurka/
Kommentar ”kokte grönsakerna i ca 20 min. Tog upp dom med hålslev sen fortsatte jag att koka lagen till den kokt ”ihop” ordentligt så det var bara lite kvar och det var nästan som trög sirap”