Vill du bli lycklig

– skaffa dig en trädgård!

Kimschi

Kimchi

https://www.koket.se/byung-hi-och-byung-soon-lim/smaratter-och-tillbehor/gronsaker–potatis-och-andra-rotfrukter/kimchi—inlagd-och-syrad-salladskal/

Picklad rödlök

Ref: http://matdelikat.se/category/tillbehor/

 

Picklad rödlök

2-3 rödlökar
1 dl ättika 12%
2 dl socker
3 dl vatten

Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Skiva rödlöken tunt och lägg i ättikslagen, ställ in i kylen i minst en timme.

Riktig kimchi är fermenterad kål som tar några dagar att göra, här är en snabbvariant.

Fusk-kimchi

250 g pak choi
1/3 purjolök, det vita
1 msk risvinäger
1/2 tsk fisksås
1/2 cm ingefära (riven)
1 vitlöksklyfta
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1/2 röd chili
1/2 msk neutral olja

Skär pak choi och purjo i strimlor och lägg i en skål. Blanda ner vinäger, fisksås, ingefära, pressad/riven vitlök, socker, salt, fint skivad chili och olja. Låt stå minst en timme i kylskåp.